-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,98% -0,04
-
GRAM ALTIN
7307,83% -0,38
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ ARTACAK ARAÇ KİRALAMADA ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
ARAÇ KİRALAMA SEKTÖRÜNDE HİZMET KALİTESİ ARTACAK ARAÇ KİRALAMADA ÖNCELİK MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ
ATSO Başkanı Ali Bahar, “Odamız öncülüğünde turizmin önemli bir parçası olan, Antalya ve ülke ekonomisine döviz girdisi ile katma değer sağlayan araç kiralama sektörünün hizmet standartlarını yükseltecek Araç Kiralama Danışmanı S4 Ulusal Yeterlilik çalışmamızı başarıyla tamamladık” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 46.Grup (Taşıt kiralama ve ilgili hizmetler) Meslek Komitesi ve sektörün talebi doğrultusunda araç kiralama iş kolunda, araç kiralama danışmanı olarak çalışanların yeterliliklerini belirlemek, çalışanların bilgi, beceri, yetkinliklerini ölçmek ve sektöre belgeli çalışan kazandırmak amacıyla ATSO öncülüğünde hazırlanan “Araç Kiralama Danışmanı S4 Ulusal Yeterlilik” çalışmasını tamamladı. Araç kiralama sektörüne uluslararası akredite mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ali Bahar, “Taşıt kiralama alanında, araç kiralama danışmanı olarak çalışanların yeterliliklerini belirlemek, bilgi, beceri, yetkinliklerini ölçmek ve belgelendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliği başarıyla tamamladık” dedi.
UZMAN GÖRÜŞLERİYLE YETERLİLİK BELGESİNİ TAMAMLADIK
ATSO Başkanı Ali Bahar, ATSO ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında öneri ve değerlendirmeler sonucunda yeterlilik çalışmasına son şeklinin verildiğini belirterek, “Akademisyenler, uzmanlar, meslek mensupları, sektörü temsil eden dernek, federasyon temsilcileri ve ATSO 46. Grup üyelerinin katılımları sonucunda ulusal mesleki yeterlilik taslağının kamuoyunun görüşüne sunuldu ve tamamlandı. Odamız öncülüğünde turizmin önemli bir parçası olan Antalya ve ülke ekonomisine döviz girdisi ile katma değer sağlayan araç kiralama sektörünün hizmet standartlarını yükseltecek çalışmamız sektörümüze hayırlı olsun” diye konuştu.
2023’TE ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİNDE YER ALACAK
Mesleki yeterlilik belgelendirme süreçlerine yönelik teorik ve performans sınav sorularının ve formlarının hazırlanarak son aşamaya gelindiğini dile getiren Başkan Bahar, “Pilot değerlendirme sınavları başarılı şekilde tamamlandı. ATSO’nun öncülüğünde hazırlanan araç kiralama danışmanı ulusal yeterlilik çalışmasının, Mesleki Yeterlilik Kurumu sektör komitesi tarafından değerlendirilerek MYK Yönetim Kurulu’nun onayı ile 2023 yılı içerisinde ülkemizin ulusal yeterlilik sistem içerisinde yer alacak” ifadelerini kullandı.
7 ADET ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRDIK
ATSO tarafından Türkiye Yeterlilik Çerçevesine toplam 7 adet ulusal mesleki yeterliliğinin kazandırıldığını dile getiren Başkan Ali Bahar sözlerini şöyle sürdürdü; “ATSO içerisinde uluslararası geçerliliğe sahip akredite mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili olan ATSO MESEM tarafından araç kiralama sektöründe Türkiye’de ki ilk mesleki yeterlilik belgelerini de vereceğiz. ATSO olarak ilklerin altına imza atmaya devam edeceğiz. Büyük bir özveri ile hazırlanan bu çalışmada emeği geçen ve katkı sağlayan ATSO 46.Grup Meslek Komitesi Üyeleri; Adnan Mazıcı, Hasan Emrah Yavuz, Faruk Sayın, Meclis Üyeleri Cafer Yüce, Ziya Özden Tezgel, Komite Yönetim Kurulu Yetkilisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
SEKTÖRDE İŞ GÜCÜNÜN HİZMET KALİTESİ ARTACAK
Araç kiralama sektörünün, 2027'ye kadar yıllık ortalama yüzde 7 bileşik büyümeyle 140 milyar dolar sınırına yaklaşacağının öngörüldüğünü kaydeden Başkan Bahar, “Bu büyümeye doğru orantılı olarak işgücünde de nicelik ve nitelik olarak yukarı yönlü bir ivme ile artacak. Günlük araç kiralama, müşteri memnuniyetinin en üst seviyede tutulması için her ayrıntının özenle tasarlanması ve tüketicilerin her aşamada tutarlı, müşteri odaklı kaliteli hizmet alması gerekiyor” diye konuştu.
HAKSIZ REKABET ENGELLENECEK
Sektörde araç kiralama danışmanlarına yönelik olarak herhangi bir resmi meslek tanımı ve belgelendirme altyapısı bulunmadığına işaret eden Başkan Bahar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu sektörde çalışanların farklı sektörlerden transferler veya alaylı olarak yetişen kişiler ile çalışıldığını, sektörde sunulan hizmet kalitesi ve çalışanlar için belirli yeterliliklerin olması gerektiğinin hepimiz farkındayız. Bu amaçtan hareketle, çalışanların uluslararası düzeyde hareketliliğine büyük katkı sağlayacak olup, sektörde haksız rekabeti engelleyecektir. Önümüzdeki dönemde ATSO MESEM tarafından bu mesleki yeterlilikler verilmeye başlandığında, sektörde hizmet üreten firmalarımızın da çalışanlarına bu belgeyi aldırmaları için desteklerini bekliyoruz” dedi.
CHP Serik İlçe Başkanı Turhat Serbest bırakıldı
Son Dakika: Başkan Turhat İfadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı
RAMAZAN SATRANÇ TURNUVALARI HEYECANI DEVAM EDİYOR
Serik Spor uzatma dakikalarında yıkıldı
Başkan Söker: Siyasi görüşler farklı olabilir ancak devletin başını yok saymak kimsenin haddi değil
Çalıştığı İş yerini 8,5 milyon lira dolandırdı
Serik Spor Pendik sporu ağırlıyor
Serik’te Ebru-Hat ve Naht sanatı sergisi açılışı gerçekleştirildi
AK Gençlerden Serik’te Ramazan Yollarda Etkinliği
Başkan Söker Aşağıkocayatak mahallesi sakinlerine misafir oldu
Kaymakam Şahin öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Söker: Her kapıyı çalıyor, hemşehrilerimizle gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz
SERGED’den Ramazan ayında birlik ve dayanışma iftarı
Antalya’da Şubat Ayı Güvenlik Ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Vali Şahin, Alanya Huzurevi Sakinleriyle Bir Araya Geldi
Belek’te şampiyon Liam Murray
Doktor Fuat Bigat için hastanede tören düzenlendi
Milletvekili Çelik ve Başkan Çetin’den Başkan Söker’e ziyaret
Junior World Cup Antalya 3–12 Nisan 2026’da Gerçekleşecek
Atatürk’ün Serik’e gelişinin 96. Yıldönümü coşkuyla kutlandı
Çocuk Doktoru Bigat kanser hastalığına yenik düştü
AK Parti Serik İlçe teşkilatı Gönül Sofrasında birlik ve beraberlik mesajı verdi
Kadın Sanatçıların Eserleri Cross (Çapraz) Sergisinde
Vali Şahin: Kadın, Kültürümüzün ve Milletimizin Ana Öğesidir
Konyaaltı İlçesinde Kaçak Alkol Operasyonu
Başkan Söker’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi Futsal’da Grup birincisi oldu
Ambulans şoförü Gülser: Direksiyonda saniyelerle yarışıyoruz
Antalya polisinin gururu kadın atış eğitmenleri
Başkan Turhat: Unutulmamalıdır ki, Türkiye’de değişim kadınların öncülüğünde olacak
Yükleniyor




