• BIST 100

    10659,13%-0,36
  • DOLAR

    42,34% 0,09
  • EURO

    49,14% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5457,23% -0,70
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

Çelik: ‘Serik’te Tapu sorununu torba kanunu içerisinde çözmemiz gerekiyor’

AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik Serik’te görev yapan basın mensupları ile buluştu.

Gündem 3.01.2025 16:06:00 2391 0
Çelik: ‘Serik’te Tapu sorununu torba kanunu içerisinde çözmemiz gerekiyor’

 

 Toplantıya, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Kadın Kolları Başkanı Selda Aslan, Gençlik Kolları Başkanı Raşit Osman Vural ve yönetim kurulu üyeleri de katıldılar. 
Basın toplantısında konuşan Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik altyapı turizm ilişkisinin önemine değinerek şunları söyledi;  “Serik turizmin Türkiye'deki en önemli destinasyonlarından birisi. Turizmde altyapı çok önemli, turist, altyapının olduğu yere geliyor. Örneğin arıtma yapmazsan, hava alanlarını genişletmezsen, kanalizasyonu, kavşakları yapmazsan turist buna çok dikkat ediyor.
2014’te Gazipaşa Havaalanı açıldı. Alanya'da turist 3 kat arttı. Demek ki bu havaalanı önemli, arıtma önemli, kanalizasyon önemli, karayolları önemli, bizdeki kavşaklar önemli, Alanya-Antalya otoban biliyorsunuz Şubat’ta başlıyor ihalesi yapıldı o da önemli. 
Serik’teki kavşaklar ile ilgili aslında 2 defa ihale yapıldı sonra bozuldu, olmadı. Biraz fiyat istikrarlı olmadı biliyorsunuz yani pandemiden sonra Türkiye'de müteahhitlerin hepsi bir gözden geçirildi. Maraş depremi nedeniyle tüm yatırımlar oraya kaydı. “
Kavşak sorununa üzülüyorum, çözümü için gayret sarf ediyoruz 
Araç geçiş sayılarına göre D 400 Karayolunun Serik geçişinin çoktan köprülü kavşakları hak ettiğin belirten Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Kavşaklarla ilgili bu gecikmeye ben de çok üzülüyorum. Şimdi Sanayi ve Genpa kavşaklarına bir akıllı kavşak yapılıyor. Şu anda akıllı kavşakların denemesini yapacağız. Ama Bakanımızla da görüştük süreci takip ediyoruz. Gedik Kavşağı ise biraz daha kolay yapılabilecek gibi çünkü o üsten geçişle yapılacak. Öbür ikisi şimdilik akıllı olacak gibi gözüküyor. 
Benim en çok üzüldüğüm nokta bu kavşaklar. Yani kavşakları bir sonuca kavuşturamadık. Eleştirilecek bir yönümüz varsa da bu eleştirilir bunu da kabul edelim. Ama şimdilik böyle bir düzenleme yapıyoruz.”

Yeni Hastanemizin her şeyi tamamlandı 
Serik Devlet Hastanesi’nin yeni yeri ve binası ile ilgili olarak Çelik şunları söyledi; “Hastane ile ilgili hastanenin yerini ayarladık biliyorsunuz. Proje şu anda Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığında, hastanemizin her şeyi tamamlandı. Yeni Bakan’dan şöyle bir şey istedik; 300 yataklı hastanemiz, bunu biraz çıkaralım dedik. Hatta bu Belek yolu üzerinde sağlık turizmine yönelik bir model yapalım dedik. Yeni Sağlık Bakanı buna iyi baktı. İyi bir şey yapacağız inşallah.”
“D 400 Karayolu’nun Aksu'dan itibaren bu tarafı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde”
Gazetecilerin D 400 Karayolu’nun Aksu-Serik arasındaki bölümünün neden ek şeritlerle genişletilmediği sorusuna Milletvekili Kemal Çelik şöyle yanıt verdi; “D 400 Karayolu’nun Aksu'dan itibaren bu tarafı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde. Protokolle önceki dönemlerde verilmiş. Öyle iş karışık ki bu Uncalı Kavşağı var biliyorsunuz. Büyükşehir’in olan burayı Karayollarına vermişler Menderes Başkan zamanında. Şu anda Aksu-Serik arası Büyükşehir’in, Büyükşehir’in durumu ne? Büyükşehirde bir şey beklemiyoruz. Menderes Türel şurada kültür merkezinin temeli attı. Hala bitmedi 1 senelik bir iş.”
Tapu Sorununu torba kanunu içerisinde çözmemiz gerekiyor 
Çelik Serik’in ana sorunlarından olan tapu sorunu ile ilgili ise şunları söyledi;  “Bu tapu sorunu ile ilgili biz seçimden önce Çevre Bakanını buraya getirmiştik. Kanunla çözmediğiniz sürece de olmuyor bu. Kanunla çözeceğiz bunu. Esas ana gündemimiz de bu. Bunu başlatmamız lazım bizim. Tapu işini bir torba kanunun içerisine çözmemiz gerekiyor. Öbür türlü bunun içine çıkmamız mümkün değil. Bizim öncelikli hedeflerimiz bu yeni hastaneyi yapmamız lazım, bu kavşakları yapmamız lazım bir de tapu olayını çözmemiz lazım.”
Gazetecilerin sorusu üzerine Ak Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Serik’in içme suyu ile ilgi konun Antalya Büyükşehir ASAT’ın grev sahası olduğunu ifade ederek; “Çünkü bu konu tamamen Büyükşehir’de şu anda onu bekleyeceğiz. Tekrar AK Parti'nin almasını bekleyeceğiz gündeme getirebilmemiz için.” dedi

“Antalya Ne Kadar Dayanacak Bilmiyorum” 
Çelik, Büyükşehir yasası ile ilgili olarak şunları söyledi; “Şimdi bu tabii iyi mi oldu kötümü oldu bilmiyorum. Yani Büyükşehir’e biz çok fazla rol verdik. Ama mesela altyapının önemli olduğu bir yer biraz önce bahsettiğim. Ama Büyükşehir’de bu konularda sıfır icraat yapıyor. Yani buna Antalya ne kadar dayanacak bilmiyorum. 
Altyapı o kadar çok önemli bizim Antalya'mızda. Yani turizm bölgesi burada en ufak bir sızıntı, en ufak bir koku, büyük etkiler turizmi. Büyükşehir Belediyesi bu 5 seneyi inşallah vukuatsız tamamlar. Şu anda çok kötü durum, ama bizim yapacak bir şeyimiz yok. İşte dedim yani 1 yılda bitmesi gereken bir şey. 6. yılda bitmedi.” 
“CHP hiç icraat yapmadan oy alma işini iyi yapıyor”
“Sosyolojik olarak bizi irdelenmesi gereken bir durum var. Sıfır icraatla iktidara nasıl gelinir konusunu? CHP maalesef hiç icraat yapmadan oy alma işini iyi yapıyor. Tabii bazı emeklilerden gelen tepkiler falan oluştu. Şöyle bir şey var. Millet diyor ki bize, ben diyor ülkeyi yönetimini AK Parti ve Tayyip Erdoğan'a vereceğim. Belediyelerde de ara sıra AK Parti'yi ikaz edeceğim. Belediyeler kanalıyla onu yapıyor milletimiz.”

Başkan Söker’den Milletvekili Çelik’e Teşekkür 
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker ise konuşmasında şunları söyledi; “Ben öncelikle teşkilatım ve kendi adıma Sayın Vekilim size teşekkür ediyorum. Geçmişten bugüne kadar partimiz bayrağı altında ilçemize ciddi yatırım getirdiniz. Millet Bahçesi’nden, Boğazkent’teki mesire alanlarına, yeni hastane yerinin planlanmasından, yeni sağlıklı yaşam merkezi binasına, ÖSYM sınavlarının Serik'te yapılmasına kadar birçok hizmette emeğiniz var.  Toplumun en küçüğünden en büyüğüne dokunacak olan hizmetlerin Serik’e gelmesinde Sayın Vekilimiz bizim Ankara'daki gücümüz oldu, elimiz ayağımız oldu. Ben gerçekten teşekkür ediyorum. Tüm Serikli hemşehrilerimiz adına da teşekkür ediyorum sayın vekilim. Geçmişte de tabii hem Serikli hemşehrimiz olmamızdan ötürü işte kimin başı çıkışsa bir vali, bir emniyet genel müdürü, bir milletvekili olarak sizi aramış; kime sorsanız sizin de bir hikaye işi var. Bir şekilde bir yerde temas etmiş.” 
Söker, “Ayrıştırmadan, Ötekileştirmeden, El Birliğiyle”
“Biz bundan sonra da şunu çok iyi biliyoruz, önümüzdeki süreçte de bundan sonra da. Yani 2053, 2071’e giden süreçte de Türkiye Cumhuriyeti yolculuğunda Serik’imize,  Antalya'mıza, ülkemize katma değer sağlamaya inşallah hep birlikte devam edeceğiz.
Biz de AK Parti teşkilatı olarak toplumun hiçbir kesimini ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, el birliğiyle kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla Serik’imizin tüm paydaşlarıyla her konu üzerinde istişare ederek doğruyu bulmak adına sizlerden yine güç isteyeceğiz. İnşallah bundan sonraki dönemde de basın mensuplarımızla, oda başkanlarımızla, kurucu yönetimlerimizle, teşkilatımızın her kademesiyle buluşarak istişare toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. İnşallah size kolaylıklar diliyoruz Ankara'da. Allah razı olsun teşekkür ederim.”

Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Turizmin teknoloji zirvesi Antalya'da başladı

Serik’te iki kardeş aynı gün dünya evine girerek babadan kalan geleneği devam ettirdi

Antbirlik Yönetiminde Türkiye'de İlk

Başkan Turhat: Bizim için önemli olan üreticinin hakkını almasıdır

Kaymakam Şahin’den Kıbrıs Gazisi Uysal’a ziyaret

Gençlik Merkezi Karatecileri uluslararası turnuvadan madalyalarla döndü

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Alanya İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Çelik kasadan döviz ve para çalan şahsı JASAT yakaladı

Alanya’da uyuşturucu operasyonu

Mimarlar Odası Serik Temsilci Başkanı olarak Esra Nur Subaşı seçildi

Antalya’nın kültürel zenginliğine yeni katkı

İsmail Ogan stadyumunda çalışmalar devam ediyor

Bulunan Bisiklet sahibini arıyor

Serik’te rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı

Serik’te iki aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı

Serik’te zincirleme kaza: Dört araç birbirine girdi

Serik Eski CHP ilçe başkanı rüşvetten gözaltına alındı

Devrilen traktörün altında kalarak can verdi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Serik’te traktörün devrilmesi sonucu sürücü yaşamını yitirdi

Antalya’da Coğrafi işaretler seferberliği

Serik Devlet Hastanesinde Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Belek Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Güney Kore’de Türk zaferi

Vali Şahin: Asayiş olaylarının yüzde 99,15'i aydınlatıldı

Milletvekili Coşar: Kadın cinayetleri durmuyor, cezasızlık algısı yaygınlaşıyor

Antalya’da 2025-2026 yılı kış mevsimi trafik tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi

Antalya'da 72 saatte 219 aranan kişi yakalandı

Yükleniyor

Turizmin teknoloji zirvesi Antalya'da başladı

Serik’te iki kardeş aynı gün dünya evine girerek babadan kalan geleneği devam ettirdi

Antbirlik Yönetiminde Türkiye'de İlk

Başkan Turhat: Bizim için önemli olan üreticinin hakkını almasıdır

Kaymakam Şahin’den Kıbrıs Gazisi Uysal’a ziyaret

Mimarlar Odası Serik Temsilci Başkanı olarak Esra Nur Subaşı seçildi

Antalya’nın kültürel zenginliğine yeni katkı

Antalya’da Coğrafi işaretler seferberliği

Serik Devlet Hastanesinde Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi

Belek Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

CHP Antalya İl Başkanlığı seçimini CHP Genel Merkezi kazandı

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Çelik ve Söker, Serik’te vatandaşlarla bir araya geldi

CHP Seri İlçe başkanlığına Avukat İbrahim Turhat seçildi

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Alara Çayı Yine HES Tehdidi Altında

“24 Yıldır Milletimizin Hizmetindeyiz, 2053’e ve 2071’e Kararlılıkla Yürüyoruz”

Gençlik Merkezi Karatecileri uluslararası turnuvadan madalyalarla döndü

İsmail Ogan stadyumunda çalışmalar devam ediyor

Güney Kore’de Türk zaferi

Serik spor alt yapısındaki çocuklar sahiplerini arıyor

UCI Gran Fondo World Serıes Antalya büyük bir başarıyla gerçekleşti

Gözler Kadriyespor'da

Nefesleri kesen maçı Serik Spor 3-2 kazandı

IRONMAN 70.3 Türkiye 2025 The Land of Legends’ta gerçekleşti

Serik Spor A.Ş Adanademir sporu eli boş gönderdi

Serik Spor A.Ş’de Sergey Yuran ile yollar ayrıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7