• BIST 100

    15065,10%1,00
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,42% 0,40
  • GRAM ALTIN

    6355,36% 1,68
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 1,01

Dursun Özbek: TFF, Galatasaray nefretiyle yönetilmektedir

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ”Türkiye Futbol Federasyonu Galatasaray nefretiyle yönetilmektedir. Biz ne kadar uzak dursak da onlar tam tersini yapıyor dedi.

Spor 12.12.2025 17:15:00 1088 0
Dursun Özbek: TFF, Galatasaray nefretiyle yönetilmektedir

 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ”Türkiye Futbol Federasyonu Galatasaray nefretiyle yönetilmektedir. Biz ne kadar uzak dursak da onlar tam tersini yapıyor. Kuzu gibi dinlediler demekle bu gerginliği en üst seviyeye taşıyorsun. 'Kuzu gibi dinlediler' ne demek?” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, RAMS Park’ta düzenlenen basın toplantısıyla spor gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarına, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 6’ncı haftasındaki Monaco maçında istemedikleri bir sonuç aldıklarını hatırlatarak başlayan Özbek, "Bu sonuçtan dolayı üzüntülüyüz. İnanıyorum ki bu aldığımız sonuç Şampiyonlar Ligi iddiamıza engel olmayacak. Sene başında takımımız için önemli hedefler koyduk. Önümüzde iki önemli maçımız var. Bu iki maç konsantreyiz. Takımımıza güveniyoruz, maçlar sonunda Şampiyonlar Ligi’nde devam edeceğimize yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

‘SEN BU YAPTIĞIN KONUŞMALARLA ASLINDA BAŞARIYI MONACO'YA DİLEMİŞSİN’

 

Monaco maçında takımının konsantrasyonunu bozmamak adına bu basın toplantısını ertelediklerini ifade eden Başkan Özbek, "Artık susmak mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı bu önemli maçtan saatler önce kamere karşısına çıkarak yaptığı maksatlı açıklamayla tarafsızlığını kaybetmiştir. Göreve geldiğinde beri iki olağanüstü açıklama yaptı. İkisi de kulübümüze cevap vermek için. Neymiş efendim, Türk Milli Takımı için çektiği kuranın gururunu, mutluluğunu yaşayamamış. Bizim belki de en önemli Şampiyonlar Ligi maçımızın olduğu gün bu açıklamaları yapıyor. Galatasaray’ın oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı, milli bir olay değil mi? Konuşmasının sonuna doğru da Galatasaray’a başarılar diliyor. Sen bu yaptığın konuşmalarla aslında başarıyı Monaco'ya dilemişsin. Sayın başkanın sarf ettiği sözlerin hepsinin ayrı anlamı var” dedi.

‘BU ÜSLUPLA, FEDERASYON BAŞKANLIĞI KOLTUĞU DOLDURULAMAZ’

 

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun 'Köpeksiz köyde çomaksız dolaşıyor' sözlerini de hatırlatan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Buradan sadece Türk futbol kamuoyuna değil, bütün Türkiye’ye soruyorum, 'Köpeksiz köyde çomaksız dolaşıyor' lafı bir federasyon başkanına yakışıyor mu? Sayın başkan şunu açıklamak zorunda. Köpek kim, çomaksız gezen kim? Kuzu, aslan kelimelerini de netleştirmesi gerekiyor. Olayın detayına girdiğimiz zaman kuzu kelimesi söyleniş şekline baktığınızda bambaşka bir anlam taşıyor. Kuzu kelimesi 'Kuzu gibi dinlediler' dendiği zaman, sen benim karşımda öyle bir pozisyondasın ki ağzını bile açamazsın, laf bile edemezsin. Yüzde 100 tehdit içeren bir kelime. Hiç kimse bunun aksini bana anlatmaya çalışmasın. Kaldı ki konuşmasının içinde Dursun ağabey diye bahsediyorsun sonra mikrofonların karşısına geçtiğin zaman 'Kuzu gibi dinlediler' diyorsun. Oraya maçla ilgili anlatmaya geldim. Biz size bir şeyler anlattık. Biz size çektiğimiz videolarla pozisyonları anlattık. Sen ne demişsin ne demişsin de ben kuzu gibi dinlemişim. Türk futboluna bu jargonu sokmak son derece hatalı bir şey. Ben de sana 'Koyun gibi dinledin' mi diyeceğim. Bu seviyeye inmemeye çalışıyoruz. Bu seviye Türk futboluna yakışan bir seviye değil. Kim olursan ol, nereden gelirsen gel bu üslupla, federasyon başkanlığı koltuğu doldurulamaz. Biz videoyu izlettik. Video ile ilgili başkanın yorumu, Fenerbahçe’nin hakkı yenmiş diye açıklama yaptı. Biz sizden adalet isterken takım ayrımı yapmıyoruz. Kime yapılırsa yapılsın uygulamada hata varsa bunun arkasından cezanın gelmesi lazım. 'Biz ceza zaten verecektik, siz federasyona geldiğiniz ceza vermekten vazgeçtik' duyumlarını söylüyorum. Böyle adalet anlayışı olabilir mi? Orada pozisyonları incelerken bize hiçbir şey demediler. Mikrofon karşısına geçtiğinde Fenerbahçe’nin hakkının yendiğiyle ilgili açıklama yapıyor. Burada bugüne kadar yapılan uygulamaya bağlı olarak bu haksızlığa sebep olan kişinin ceza alması gerekirdi. Sayın başkan sen en tarafsız olması gereken kurum başkanısın. Yorum yapıyorsun. Bir basın toplantısı yapıyorsun sadece Galatasaray’ı konuşuyorsun. Böyle bir gündemle yaptığın basın toplantısında bir de tarafsız olduğu zannediyorsun. Ben açıkçası nasıl inandığını da çok merak ediyorum. Tarafsızlığın sizin en büyük şiarınız olması gerek. Allah’ın lütfuyla o koltuğu geldiğinizi söylüyorsunuz ama unutmayın ki Allah’ın sopası yoktur" şeklinde konuştu.

 

‘BASIN TOPLANTISININ KONUSU SADECE GALATASARAY OLAMAZ’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıklamalarının ardından kendilerine ceza verdiğini belirten Özbek, "Bu da ayrı bir tutarsız. Seçim döneminde ceza almayacak dedi. Sonra vazgeçti. Amacının şu olduğunu düşünüyorum, 'Ben Galatasaray başkanına ceza vere vere yasa gereği başkanlık koltuğundan indireyim' Siz zaten konuşmalarınıza bağlı disiplin yönetmeliği çerçevesinde cezayı veriyorsunuz. Bu yetmiyor basın toplantılarıyla bir de ağzınıza geleni konuşuyorsunuz. Size kim ceza verecek? Sen disiplin yönetmeliği ceza vermek zorundasın. Basın toplantısının konusu sadece Galatasaray olamaz” dedi.

‘GALATASARAY NEFRETİ AYYUKA ÇIKMIŞTIR’

 

Dursun Özbek, "Bugün geldiğimiz nokta son derece net. Bugünkü Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Galatasaray'a karşı tutumu gizlenemez hale gelmiştir. Galatasaray nefreti ayyuka çıkmıştır. Bütün taraftarlarımız bilmelidir ki şu anda Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray nefretiyle yönetilmektedir. Biz ne kadar uzak dursak da onlar tam tersini yapıyor. Kuzu gibi dinlediler demekle bu gerginliği en üst seviyeye taşıyorsun. 'Kuzu gibi dinlediler' ne demek?

 

‘BU TAKIM, SON 3 SEZON TÜM İTTİFAKLARI YENEREK ŞAMPİYON OLDU’

 

Son söz olarak Galatasaray’ı sevenlere seslenen Özbek şunları söyledi:

“Bu takım, son 3 sezon tüm ittifakları yenerek şampiyon oldu. Yine başaracağız. Her zamanki gibi birlikte başaracağız. Şimdi tam kenetlenme zamanı. Dört bir taraftan yaylım ateşine tutulmuşuz. Bu sabah çıkan haberlere bakın. Amacın ne olduğu kesin. Ama herkesin şunu iyi bilmesi lazım. Hiç kimse Galatasaray’ın hakkını elinden alamaz. Bunları çok gördük. Son 3 sene içerisinde bunların hepsini yaşadık. Şimdi tam kenetlenme zamanı. Çünkü başka Galatasaray yok"

 

Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Kepez ilçesinde ruhsatsız silah operasyonu

VALİ ŞAHİN’DEN 2025 YILI ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRMESİ

Çevreye zarar veren atık dökümüne jandarmadan anında müdahale

Arazide kaybolan 55 Küçükbaş hayvanı Jandarma buldu

ARALIK AYI GÜVENLİK VE ASAYİŞ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kepez İlçesinde Şafak07 Huzur-01 Operasyonu Yapıldı

Başkan Tırık Görevi Devraldı

Başkan Güzel: Kaybetmek bir son değil, bazen daha güçlü başlamanın adıdır

Antalya’da Polis ve Jandarma 2024-2025 trafik olayları kıyaslaması

Antalya Sahil Güvenlik komutanlığının 2025 yılı faaliyetleri

Rektör Özkan, CES 2026 Fuarı’na Katıldı

Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Golf’un Şampiyonu Richard Teder oldu

EMO Antalya Şube Başkanı Tat Güven Tazeledi

2025 TFF Plaj Futbol Ligi Şampiyonu: Çimhan Manavgat Belediyesi

Antalyalı gazetecilerden meslek yasası çağrısı

VALİ ŞAHİN: MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ DEVLETİN YAPI TAŞIDIR

Serik’te ev yangını korkuttu

Serik’te dağlık alanda İHH Kurtarma ekibinden keçi kurtarma operasyonu

ANTALYA’DA 13 BİN 213 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Serik’te Esnafın yeni başkanı İdris Barut oldu

Serik Spor A.Ş ikinci yarıya yenilgiyle başladı

Antalya’da Sosyal konut kura heyecanı yaşanacak

Antalya'da çıktıkları dağda mahsur kalan 24 kişi kurtarıldı

Gökoğlu’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Beşiktaş hazırlık maçını 2-1 kazandı

Kepez İlçesinde Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Türkiye Kadınlar ve Erkekler Amatör Açık Şampiyonası’nın 1. günü sona erdi

Antalya'da hazırlıklarını sürdüren takımlar 'Dinler Bahçesi'nde namaz kıldı

Antalya’da Son 1 Haftada Asayiş Olaylarında 244 Şahıs Tutuklandı

VALİ HULUSİ ŞAHİN'İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Yükleniyor

Başkan Tırık Görevi Devraldı

Başkan Güzel: Kaybetmek bir son değil, bazen daha güçlü başlamanın adıdır

Rektör Özkan, CES 2026 Fuarı’na Katıldı

Antalyalı gazetecilerden meslek yasası çağrısı

VALİ ŞAHİN: MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ DEVLETİN YAPI TAŞIDIR

ANTALYA’DA 13 BİN 213 SOSYAL KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Serik’te Esnafın yeni başkanı İdris Barut oldu

Antalya’da Sosyal konut kura heyecanı yaşanacak

Gökoğlu’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Antalya'da hazırlıklarını sürdüren takımlar 'Dinler Bahçesi'nde namaz kıldı

Ali Çetin: Üye sayımız 279 bin 232'ye ulaştı

AK PARTİ SERİK TEŞKİLATI’NDAN TARİHİ ÜYE ARTIŞI

Milletvekili Coşar: Yargı Paketleri, İktidarın Yargı Reformu Adındaki Aldatmacasıdır

Anahtar Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Başaran: Biz milletin A planıyız hiç kimsenin B planı değiliz

Başkan Turhat: Kapalı kapılar ardında pazarlık sürecin önündeki en büyük engeldir

Çavuşoğlu: Biz hizmet ile onlar yolsuzlukla anılıyor!

Milletvekili Coşar: Söz Var, Tren Yok; Havalimanı Var, Uçak Yok; Hamaset Var, Yatırım Yok

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Golf’un Şampiyonu Richard Teder oldu

2025 TFF Plaj Futbol Ligi Şampiyonu: Çimhan Manavgat Belediyesi

Serik Spor A.Ş ikinci yarıya yenilgiyle başladı

Beşiktaş hazırlık maçını 2-1 kazandı

Türkiye Kadınlar ve Erkekler Amatör Açık Şampiyonası’nın 1. günü sona erdi

Çağdaş Atan: Maksimum puanı almak istiyoruz

Türkiye Erkekler ve Kadınlar Amatör Açık Şampiyonası başladı

Serik Spor A.Ş İstanbulspor İle Karşılaşacak

İsmail Ogan Stadyumunun zemini dikiş tutmuyor

NATIONAL GOLF CLUB, 2026 TURKISH AIRLINES OPEN’A EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Serik Hastanesine 11 Adet acil müdahale yatağı kazandırıldı

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

Bakan Bolat'tan esnafa 4 yeni haber

Başkan Güngör: TOBB nefes kredisinde kredi hacmi 50 Milyar TL’ye yükseltildi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9