• BIST 100

    10698,67%0,01
  • DOLAR

    42,34% 0,08
  • EURO

    49,14% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5537,43% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9198,84% 0,10

Hür Sen Ailesi İftarda Buluştu

Hürriyetçi Eğitim Sen Serik Temsilciliği üyeleri düzenlenen iftar programında bir araya geldiler.

Gündem 8.03.2025 19:49:00 1582 0
Hür Sen Ailesi İftarda Buluştu

 

 

Es Davet Evi’nde düzenlenen Hürriyetçi Eğitim Sen Serik ailesi iftar programına, Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Emrah Gültekin, Oğuz İduğ, Hürriyetçi Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birkan Şam, Hürriyetçi Eğitim Sen Serik Başkanı Hakkı Altmışdört ve sendika üyeleri katıldılar.  

Altmışdört, ‘Biz Hür Sen Serik Olarak Bir Aileyiz’
Düzenlenen iftar programını açılış konuşmasını ev Hürriyetçi Eğitim Sen Serik Temsilcisi ve 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Hakkı Altmışdört yaparak şunları söyledi; “Öncelikle yoğun programları arasında Serik'te düzenlediğimiz programımıza katılan Genel Başkanımız Levent Kuruoğlu’na, Genel Başkan Yardımcılarımız Emrah Gültekin, Oğuz İduğ’a, Şube Başkanımız Birkan Şan’a ve siz değerli üyelerimize teşekkür ediyorum.
“Bize Hürriyetçi Diyorlar Biz Bu Sıfatla Gurur Duyuyoruz”
“Biz Hür Sen Serik olarak bir aileyiz. Aile mensupları birbirine benzer tıpkı burada olduğu gibi. Biz başka sendikalara geçip şucu, bucu etiketi almadık. Hürriyetçi Eğitim Sen’i tercih ederek ‘hürriyetçi’ etiketi aldık. Aldığımız bu hürriyetçi sıfatı ile de gurur duyuyoruz. Çünkü 1906 yılında Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kurduğunda ona da hürriyetçi diyorlardı. Şimdi bize de hürriyetçi diyorlar biz bu sıfatla gurur duyuyoruz.” 
“Hürriyet Olmayan Bir Memlekette Ölüm ve Yok Olma Vardır”
“Biz hürriyetçiler olarak birbirimize benzeriz dedik çünkü burada bulunan hiç kimse makam koltuk menfaat için burada değil. Burada bulunan hiç kimse kul hakkı yemek için bu sendikayı tercih etmiş değil. Burada bulunan hiç kimse falan partinin sendikası diyerek bu partiye gelmiş değil. 
Bu sendikayı tercih eden herkesin gerekçesi işte burada yazıyor Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü bizim gerekçemiz bu: “Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve yok olma vardır. Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası hürriyettir.” İşte biz bu sebeple Hürriyetçi Eğitim Sen’i tercih ettik. 
Kısa zaman önce kurulmasına rağmen Hürriyetçi Eğitim Sen Temsilciliğimiz 100 kişiyi aşan üyeye sahiptir ve şu anda Serik’in 4. büyük sendikasındayız. Bundan sonra da sayılarımız sendikamız Serik'te Antalya ve Türkiye'de büyüyerek devam edecektir.”
Şam, “Eğitim Çalışanlarının Başını Öne Eğdirmeyecek Bir Sendikadasınız”
Daha çok sonra konuşmasını yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Birkan Şam ise; “Antalya'da 3 yıl önce hürriyet ateşini yakmak bizlere nasip oldu bugün bu salonda yaktığımız bu ateşin gayet güzel harlandığını görmek gerçekten mutluluk verici. İlk WhatsApp grup ismi Hür Serik Ailesiydi gerçekten bugün burada Hürriyetçi Eğitim Sen’in aile olduğunu gördüm.

Hürriyetçi eğitim senin burada çok daha büyük bir aile olacağına çok daha büyüyeceğine bizden eminiz. Hepinize çok teşekkür ederim Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarının başını öne eğdirmeyecek bir sendikadasınız bununla hepimiz gurur duyabiliriz.”

Kuruoğlu, “Üye Sayımız 30 Bine Ulaştı”
Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu yaptı. Başkan Kuruoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Sendikamızı kuralı 3 yıl oldu tabii o zamanlar bizim için 50'yi geçemezler 100’ü bulamazlar şeklinde düşünüp konuşuyorlardı, biz çoktan 500’ü geçmiştik. 1000’i geçemez dediklerinde 5000'leri geçmiştik. Bugün işe geldiğimiz yerde Hürriyetçi Eğitim Sen Türkiye genelinde 30 bine dayanmış üye sayısı ile büyük bir sendika haline gelmiştir.”

“Herkes Açısından Tehdit Olan Bir Sendikal Anlayış Bizimkisi”
“Zorlu bir süreçte Türkiye'de yeni bir şey yapmak yeni bir şey söylemek zordur çünkü herkes herkesin karabasan gibi üzerinde çöküyor. Çünkü herkes açısından tehdit olan bir sendikal anlayış bizimkisi. Bu sendikal anlayışı içerisinde de söyledikleriniz mevcuttaki bütün sendikaların varlığını kökten sarsacak bir cümleydi. 
“Hiçbir Siyaset Partinin Arka Bahçesi Olmayacağız Demiştik”
Biz şunu söylemiştik: Türkiye'de siyasetçiler bizim maaşımızı belirliyorlar sendikalar ise o siyasetçilerin arka bahçesi olmuşlar. O siyasetin arka bahçesi olan sendikanın bizim maaşımızı, çalışma hayatımızı, emekliliğimizi belirlemesi mümkün değildir dedik ve bunu reddettik. 
Biz kamu çalışanları için özelde eğitim çalışanları için sokağa çıkacağız, eylem yapacağız, cümlemize cesurca kullanacağız demiştik. Demokratik sendika olacağız demiştik, hiçbir siyaset partinin arka bahçesi olmayacağız demiştik. Bunları da yaptık.”
“Hiçbir Siyasi Partiye Yemek Düzenlemedik, Kimseye Bir Kuruş Para Vermedik”
“Geçen seçimde bizim kendi binalarımıza hiçbir Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanı, milletvekili ve benzeri adayı adayının ya da adaylarının resimleri asılmadı. Hiçbir partinin ambalemi asılmadı. Sahur vaktinde hiçbir siyasetçiye sahur vermedik, hiçbir siyasi partiye yemek düzenlemedik, kimseye bir kuruş para vermedik.
Herkesten randevu istedik siyasi partilerin bizim üzerimizde nüfus kurmasına değil biz siyasi partiler üzerinde nüfus kuralım diye çalıştık. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörle iltisaklı olmayan her partiyi ve her milletvekilini ziyaret ederek sizlerin sorunlarını oralarda dile getirdik.”
“Kimseden İcazet Almadık, Almayacağız”
“Biz yeri geldiği zaman gerektiği zaman sokağa çıkacağız ve bunun için kimseden icazet almayacağız demiştik ve gerçekleştirdik. 3 yılda 3 defa iş bırakma eylemi yaptık. Biz bunları yaptık koca koca sendikalar izin alamadıkları için o eylemlere katılamadılar. 
Eğitim çalışanlarının şiddete uğraması benim ve bizim içimizi kanatan bir yaraydı. Bu işlerin kapatılması geçiştirilmesi hep zoruma gitmiştir. Bütün Türkiye'nin bildiği gibi buna karşı çelik yelek ile bir protesto yapmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde bunu simgeleştirerek bütün Türkiye'ye gündem yaratmıştık.”
“Eğitim Çalışanları Şiddet Kanunu'na Sahip Olmuş Olduk.”
“İş bırakma ve diğer yapılan eylemler sonucunda ise bugün sağlık çalışanları ile birebir aynı bir Eğitim Çalışanları Şiddet Kanunu'na sahip olmuş olduk. Bugün bu kanun çıkmışsa bunun altında imzası olan sizler varsınız bunun başlangıçtaki itici gücü Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleridir. Bizler bir gün bu makamlardan gireceğimizi bileceğiz şeffaf olacağız bugün sendikal düzeninin en büyük sıkıntısı içinde bulunduğumuz ekonomik kazanımlardır.”
“Hiçbir Şey Yapmıyorsanız O Zaman Bu Kadar Parayı Ne Yapıyorsunuz?”
Bugün 1 milyon üyesi olan memur senin yıllık geliri ne kadar biliyor musunuz? 4.2 Milyar TL'dir. Neden bu kadar paraları var demiyorum. 
Sonuç olarak birçok farklı sebeple o sendikayı kabul etmiş üye olmuş kamu çalışanlarımız var onlara bir şey diyemeyiz. Ancak biz sendika yönetimine soruyoruz. Siz sokağa çıkmıyorsunuz, eylem yapmıyorsunuz, siz bu parayla bütün illerde ilçelerde bütün üyelerle bir araya gelip program yapmıyorsunuz, iftar yapmıyorsunuz, siz memleketin dört bir yanına gidip okulları ziyaret edip okulların öğretmen odalarına girmiyorsunuz. Hiçbir şey yapmıyorsanız o zaman bu kadar parayı ne yapıyorsunuz?”

“O Makamın Oturduğunuz Koltuğun Eseri Olmuşsunuz…”
“Biz ise şeffaf bir sendikayız haddinden fazla demokratik ve şeffaf bir sendikayız. Bütün makamlarımız, yönetimimiz, hesaplarımız bütün üyelerimize, herkese açık bir şekilde çalışıyoruz. Bizde isteyen üyemiz istediği şeyi söyler, isteyen istediği belgeyi istediği hesapları talep eder, denetler. Lüks ve şatafat normalleşirse buna alışırsanız ne olur biliyor musunuz? Siyasetçi size otur dediği zaman oturursunuz, kalk dediği zaman kalkarsanız, dur dediği zaman durursunuz, yürü dediğinde yürürsünüz, başka hiçbir şey yapamazsınız. Çünkü siz lüks ve şatafata alışırsanız artık o makamın oturduğunuz koltuğun eseri olmuşsunuz demektir. Biz elimizden gayreti gösterdik bunda sonra da göstermeye devam edeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz.”

Haber Editörü

Namık Kemal Kılınç

oguzofset@gmail.com

Çavuşoğlu: Türkiye, dostlarıyla birlikte küresel barış, güvenlik ve istikrar için kararlılıkla çalışmayı sürdürecektir

18 Yıl 7 Ay 17 Gün Kesinleşmiş Hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Turizmcilerin dostluk turnuvası

Çavuşoğlu Kore’de düzenlenen MIKTA Meclis Başkanları Konferansına katıldı

Turizmin teknoloji zirvesi Antalya'da başladı

Serik’te iki kardeş aynı gün dünya evine girerek babadan kalan geleneği devam ettirdi

Antbirlik Yönetiminde Türkiye'de İlk

Başkan Turhat: Bizim için önemli olan üreticinin hakkını almasıdır

Kaymakam Şahin’den Kıbrıs Gazisi Uysal’a ziyaret

Gençlik Merkezi Karatecileri uluslararası turnuvadan madalyalarla döndü

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Alanya İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Çelik kasadan döviz ve para çalan şahsı JASAT yakaladı

Alanya’da uyuşturucu operasyonu

Mimarlar Odası Serik Temsilci Başkanı olarak Esra Nur Subaşı seçildi

Antalya’nın kültürel zenginliğine yeni katkı

İsmail Ogan stadyumunda çalışmalar devam ediyor

Bulunan Bisiklet sahibini arıyor

Serik’te rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 3 kişiden 2’si tutuklandı

Serik’te iki aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı

Serik’te zincirleme kaza: Dört araç birbirine girdi

Serik Eski CHP ilçe başkanı rüşvetten gözaltına alındı

Devrilen traktörün altında kalarak can verdi

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Serik’te traktörün devrilmesi sonucu sürücü yaşamını yitirdi

Antalya’da Coğrafi işaretler seferberliği

Serik Devlet Hastanesinde Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Belek Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Güney Kore’de Türk zaferi

Yükleniyor

Çavuşoğlu: Türkiye, dostlarıyla birlikte küresel barış, güvenlik ve istikrar için kararlılıkla çalışmayı sürdürecektir

Çavuşoğlu Kore’de düzenlenen MIKTA Meclis Başkanları Konferansına katıldı

Turizmin teknoloji zirvesi Antalya'da başladı

Serik’te iki kardeş aynı gün dünya evine girerek babadan kalan geleneği devam ettirdi

Antbirlik Yönetiminde Türkiye'de İlk

Başkan Turhat: Bizim için önemli olan üreticinin hakkını almasıdır

Kaymakam Şahin’den Kıbrıs Gazisi Uysal’a ziyaret

Mimarlar Odası Serik Temsilci Başkanı olarak Esra Nur Subaşı seçildi

Antalya’nın kültürel zenginliğine yeni katkı

Antalya’da Coğrafi işaretler seferberliği

Büyük Önder İçin Mevlid-i Şerif okutuldu

Anahtar Parti, 1. yaşını coşkuyla kutladı

Başkan Söker: “3 Kasım Demokrasi yolculuğunda siyasi bir milattır”

CHP Antalya İl Başkanlığı seçimini CHP Genel Merkezi kazandı

CHP Serik ilçe teşkilatından Genel Başkan Özel’e ziyaret

İYİ Parti Erhan Uzun’la devam dedi

Çelik ve Söker, Serik’te vatandaşlarla bir araya geldi

CHP Seri İlçe başkanlığına Avukat İbrahim Turhat seçildi

CHP Antalya Mv. Aliye Coşar Alara Çayı Yine HES Tehdidi Altında

“24 Yıldır Milletimizin Hizmetindeyiz, 2053’e ve 2071’e Kararlılıkla Yürüyoruz”

Turizmcilerin dostluk turnuvası

Gençlik Merkezi Karatecileri uluslararası turnuvadan madalyalarla döndü

İsmail Ogan stadyumunda çalışmalar devam ediyor

Güney Kore’de Türk zaferi

Serik spor alt yapısındaki çocuklar sahiplerini arıyor

UCI Gran Fondo World Serıes Antalya büyük bir başarıyla gerçekleşti

Gözler Kadriyespor'da

Nefesleri kesen maçı Serik Spor 3-2 kazandı

IRONMAN 70.3 Türkiye 2025 The Land of Legends’ta gerçekleşti

Serik Spor A.Ş Adanademir sporu eli boş gönderdi

Kaymakam Şahin’den ilçe sağlık müdürlüğüne ziyaret

Serik Devlet Hastanesinde Organ Bağışı etkinliği düzenleniyor

Serik Devlet Hastanesinde KADES uygulaması tanıtımı yapıldı

KBB Uzmanı Dr. Kara Serik Devlet Hastanesinde göreve başladı

Dr. Bodur Serik Devlet hastanesinde göreve başladı

Serik Devlet Hastanesinde Bir İlk, Anevrizma Ameliyatında Estetik ve Konfor Ön Planda

“Normal Doğum Eylem Planı” hayata geçti

Özkan Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Serik Devlet Hastanesinde '14 Kasım Dünya Diyabet Günü' etkinliği düzenlendi

11 yaşındaki Serikli Muhammet, yaşıtının kalbiyle hayata tutundu

Serik’te Zeytin Hasadı ve Zeytinyağı Üretimi başladı

Başkan Güngör: Manavgat, 24 milyon gecelemeyle rekor kırdı

Nurten Öztürk, Türkiye’de Yılın Sosyal Etki Lideri oldu

Hacısüleyman: Vergiler gelir ve servetten alınmalı

BEYAZ ALTIN 28 TL

Antalya’da 2024 yılında 248 milyon Avro hibe desteği verilecek

Antalya’da Yörük lezzetleri tanıtıldı

Derin Psikolojik Danışmanlık Merkezi açıldı

Anamur Uluslararası Limanı Türkiye’nin en kritik kapısı oldu. Kıbrıs ve Mavi Vatanın kilidi: Anamur

Maliye'den 3 bin kişilik ekiple kuyumculara eş zamanlı denetim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7