9700,17%-0,48
38,77% 0,02
43,34% 0,75
4061,18% 0,65
6535,31% -0,12
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Serik’teki özel okullar ve özel sınıflarda okuyan öğrenciler maharetlerini sergilediler.
Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Kaymakam Dr. Cemal Şahin, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Serik Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü, Sayın Mehmet Aktaş yaptı. Aktaş konuşmasında şunları söyledi; “Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, kendileri için uygun ortamlar sunulduğunda, eğitim, sanat, kültür ve spor alanında nice başarılara imza attığı bilinmektedir. Özel Eğitim camiası olarak, toplumsal bilincin, toplumsal farkındalığın ve toplumsal duyarlılığın oluşturulması için, her fırsatta ve her ortamda çalışmalar yaptığımızı belirtmek istiyorum. Yardımseverliğin, saygının ve merhametin timsali olmuş bir millet olarak, tamamen engelsiz günlere ulaşıncaya kadar, çaba harcayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir ülkede yaşayan her bir vatandaşın mutluluğu, o ülkeyi huzura kavuşturur. Bu bağlamda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin, toplumsal yaşamda, bağımsız olarak hareket edebilmelerinin önündeki zorlukların ortadan kaldırılması adına, hep birlikte çözüm üretebilmek, hepimizin insani görevidir.
Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak, her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece, geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan özel gereksinimli bireylerin, yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere, her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması, en tabii haklarıdır.
Bir müziği güzel kılan, farklı notaların ahenk içerisinde bir araya gelmesidir. Duyduğumuz ezginin notaları olan özel çocuklarımıza, sundukları güzellikler için minnettarız. Özel çocuklarımıza sahip olan ailelerimize, özel eğitim alanında çalışan yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diğer paydaşlarımıza sabırları, sevgileri ve emekleri için teşekkür ediyoruz. Huzur içinde yaşayacağımız bir gelecek dileğimle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle sıhhat ve afiyetler diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.”
Konuşma sonrasında, Serik Özel Eğitim Meslek Okulu müzik öğretmeni Cem Genç eşliğinde öğrenci Yiğit Kök‘ün solo şarkı dinletisi gerçekleştirildi.
15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı Hayat Sevince Güzel isimli dans gösterisi sonrasında; Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı Anadolu Ateşi dans gösterisi sergilendi.
Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hazırlanan, “Kabuk Kırma Partisi” adlı sahne gösterisinde sonra ise özel eğitimin geliştirilmesine katkılarından dolayı kurum amirlerine plaket taktimi yapıldı.
Serik Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz, Serik Gençlik Merkezi Müdürü İsa Seyyar, Serik Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, Serik Nüfus Müdürü Hatice Tümer ve A.Ü. Gülsüm-Süleyman Süral MYO Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Dikmen Varol plaketlerini Kaymakam Cemal Şahin’in elinde aldılar.
Program bütün katılımcılar ile birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.